keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Innokkaita kurssilaisia

 Meidän "kurssilaiset " edistyvät hyvin ja ovat innokkaita. On ihanaa huomata, että pieni vaivannäkö kannattaa ja jo lyhyillä treeni pätkillä kotona saa melkeinpä ihmeitä aikaan. Koirat nauttivat ja ovat innokkaita oppilaita. Kotona yksin harjoitellessa molemmat tulevat viereen ja ikäänkuin kilpailevat, kumpi kerkeää tekemään. (Tosin se on joskus melko ärsyttävääkin ja toinen joutuu sisälle odottamaan vuoroansa.)

Molempien kanssa on tehty aika lailla samoja harjoituksia... paikalla oloa, kontaktia, sivulle tuloa, vähän arki seuruuta yms...
Suurin onnistumisen elämys on ollut kontaktin säilyttäminen, kun jättää koiran paikalle ja kiertää ison ympyrän koiran takaa. Molemmat katsovat tosi intensiivisesti koko ajan ja pysyvät paikallaan! JEE! Ebba pysyy paikallaan tosi nätisti myös silloin, kun itse menee hetkeksi piiloon.
 Nyt pitäisi saada palkan käyttö rajattua siihen, kun sen antaa koiralle, ettei seuraaminen esimerkiksi olisi nakin seuraamista, vaan oikeasti kontaktin säilyttämistä. ;) Ebba tekee kaiken omaan rentoon tyyliinsä, niinkuin alapuolella olevasta kuvasta näkee. Vauhtia esim. luoksetuoon on sen kanssa haettu leikin varjolla innostamalla.
Ebban ja Ockran komea X-rotuinen ystävä Kurko on jo selvästi edellä taidoissaan. Sen topakka pikku ohjaaja hallitsee koiraansa jo hienosti niin kentällä, kuin arjessakin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kurko kiittää Ebbaa ja Ockraa saamistaan kehuista:)
Opettelimme tänään ohittamaan kissakultanne Gösta fiksusti ja saalistamatta. Onnistuimme ja Gösta katseli Puuttomantien reunassa Kurkon rauhoittumista tyytyväisenä:) Myös minä onnellinen tästä uudesta opista!! -soile-

Estimat kirjoitti...

Kurko on hieno mies, kyllä Göstakin sen tietää.;)